De Wageninger

13 april t/m 11 mei 2020

Wie is De Wageninger? Waar is De Wageninger? Wat maakt De Wageninger een Wageninger? Wat is zo Wagenings aan Wageningen?

Zet je theaterbril op, je creatieve knop aan en doe mee met een wekelijkse opdracht waarmee we samen theater maken. De resultaten zijn een basis voor een voorstelling later in het jaar. Iedereen die een band heeft met Wageningen kan meedoen, jong en oud.

Hoe het werkt

Vanaf maandag 13 april krijg je wekelijks een mail en videoboodschap van de regisseur (Freek van Zonsbeek). Op zaterdag lever je je resultaat van de opdracht in, liefst voor 17:00. Je kunt dus gedurende de week zelf bepalen wanneer het je uitkomt de opdracht uit te voeren. De maandag nadat je de opdracht kreeg, bespreken we de resultaten via een online-ontmoeting tussen 19:30 en 20:30. Ondertussen heb je om 17:00 al een nieuwe opdracht ontvangen en daarover kun je tijdens de ontmoeting vragen stellen.

Dit heb je nodig

De ene week maak je een filmpje, de andere week spreek je tekst in of maak je foto’s. Het handigst is om filmpjes, geluidsfragmenten en foto’s met een smartphone te maken. Die kunnen we namelijk snel met elkaar delen.

Er zullen ook schrijfopdrachten bij zijn. Hiervoor volstaan pen en papier, maar je mag natuurlijk ook een computer gebruiken.

We willen de resultaten kunnen delen met deelnemers van de opdrachten. Hiervoor gebruiken we een verborgen YouTube kanaal. De link ernaartoe ontvang je als je je aanmeld voor de opdrachten. Zo ook een link voor de online bijeenkomsten op maandagen van 19:30 tot 20:30.

Heb je geen smartphone en kun je er geen lenen? Laat het ons weten, dan zoeken we samen een oplossing.

Nog even dit

We beginnen met vier opdrachten en deelnemen is gratis. We vragen je er serieus mee om te gaan, en geef je alleen op als je echt van plan bent hier tijd voor te maken. We delen het gemaakte materiaal alleen onder de mensen die meedoen aan de opdrachten. Wil je niet dat we je input in die groep delen? Geef het aan, zodat we weten dat we dit niet online zetten. Als deelnemer verwachten we dat je de resultaten ook niet zomaar met anderen deelt.

Kosten: geen

Locatieproductie: VerDwalen

6 juni t/m 27 sept

Hoe slaag je erin om in een overgeorganiseerde wereld nog te dwalen en verdwalen? Durf je nog wel van het pad af?

VerDwalen wordt een bijzondere theaterervaring voor jong en oud, gespeeld door jong en oud. Een ode aan de weg kwijt zijn, van het pad af durven gaan, los durven laten; ver te dwalen.

Een bijzonder theaterproject in het bos aan de rand van Wageningen, waarin we toewerken naar een voorstelling die al je zintuigen prikkelt.

De regisseur van VerDwalen is Iris Heusschen. Zij maakte in 2017/2018 haar eerste productie bij Lens Theatermakers: HERT.

Voor VerDwalen zoeken we ervaren, leergierige of nieuwsgierige spelers van alle leeftijden boven de 12 jaar. Samen schrijven we een script en maken we theater buiten de begane paden.

Repetitiedata

We repeteren op de vrijdagavonden van 19:00 tot 21:30. Op zaterdagen en zondagen zijn de repetities van 11:00 tot 17:00. Dit zijn de repetitiedagen:

6, 12, 20, 27 juni
4 juli
4, 5, 6, 11, 12, 13 september

Mochten repetities door coronamaatregelen niet plaats kunnen vinden, dan bieden we op de repetitiemomenten in juni een alternatief op afstand. Dit zal een combinatie zijn van individuele opdrachten, online overleg en online opdrachten met de groep.

Voorstellingen

19, 20, 26 en 27 september. Alle dagen spelen we twee voorstellingen: om 11:00 en 15:00

Kosten: €205/€155 (scholieren en studenten)
Kom je mee VerDwalen? Geef je op voor de eerste (vrijblijvende) repetitie met onderstaand formulier.

Heb je een vraag? Mail naar bestuur@lenstheatermakers.nl