Cursus improvisatie-theater

11 mei t/m 6 juli

Tijdens 8 cursusavonden leren spelers onder leiding van theaterdocent en regisseur Freek van Zonsbeek de basisvaardigheden van improvisatietheater. Denk aan: luisteren, reageren, contrasteren en samen de focus bepalen. We nemen verschillende invalshoeken, zoals improviseren vanuit fysiek spel en de 7 energieën van Stanislavski. We sluiten de reeks af met het ontwikkelen van personages die we in meerdere geïmproviseerde scènes steeds beter leren kennen.

De repetities bestaan uit een trainings- en scène onderdeel. Tijdens de training doen we opdrachten die inzoomen op een spelvaardigheid. In het scène onderdeel passen we deze vaardigheden toe in improvisatie scènes. Denk aan ‘de Vloer op’, waarbij de inhoud van de scènes varieert van ontroerend tot humoristisch.

Cursusdata

De cursus vindt plaats op 8 aansluitende maandagavonden vanaf 11 mei, uitgezonderd Pinkstermaandag 1 juni.

De cursus is voor volwassenen die kennis willen maken met improvisatietheater. Ervaring met theatermaken is geen vereiste. Geef je met onderstaand formulier op voor de cursus. Voor de cursus hebben we geen vrijblijvende eerste les.

Kosten: €130/€100 (studenten)

Locatieproductie: VerDwalen

16 mei t/m 27 sept

Hoe slaag je erin om in een overgeorganiseerde wereld nog te dwalen en verdwalen? Durven je nog wel van het pad af?

VerDwalen wordt een bijzondere theaterervaring voor jong en oud, gespeeld door jong en oud. Een ode aan de weg kwijt zijn, van het pad af durven gaan, los durven laten; ver te dwalen.

Een bijzonder theaterproject in het bos aan de rand van Wageningen, waarin we toewerken naar een voorstelling die al je zintuigen prikkelt.

De regisseur van VerDwalen is Iris Heusschen. Zij maakte in 2017/2018 haar eerste productie bij Lens Theatermakers: HERT.

Voor VerDwalen zoeken we ervaren, leergierige of nieuwsgierige spelers van alle leeftijden boven de 12 jaar. Samen schrijven we een script en maken we theater buiten de begane paden.

Repetitiedata

We repeteren op de vrijdagavonden van 19:00 tot 21:30. Op zaterdagen en zondagen zijn de repetities van 11:00 tot 17:00. Dit zijn de repetitiedagen:

16 en 22 mei
6, 12, 20, 27 juni
4 juli
4, 5, 6, 11, 12, 13 september

Voorstellingen

19, 20, 26 en 27 september. Alle dagen spelen we twee voorstellingen: om 11:00 en 15:00

Kosten: €205/€155 (scholieren en studenten)
Kom je mee VerDwalen? Geef je op voor de eerste (vrijblijvende) repetitie met onderstaand formulier.

Heb je een vraag? Mail naar bestuur@lenstheatermakers.nl