6 Theateressays

met Dienke Groenhout en De Maakfabriek

Dienke over de workshops:

In 6 avonden maken we enkele mini-voorstellingen voor in ‘Het Raam’ (expose yourself to art) van maximaal 10 minuten. Korte theaterperformances dus.

Er wordt veel geïmproviseerd, op zoek naar ‘sterke’ beelden. Er zijn vreemde objecten en uitnodigende kledingstukken om mee te werken. We gaan een avond spelen met veel of juist weinig ledenmaten, hoe je die met elkaar kunt delen. We gaan op zoek de vraag wie jou aanstuurt? Is dat je hoofd, je lichaam of je omgeving misschien? We gaan ook een avondje werken met tekst en een avond met het maken van geluid, met als instrument je stem. (als iemand een ander instrument bespeelt dan je stem kan dit ook een goede inbreng zijn).

Repetities
woensdagavonden (20:00 – 22:00) 8 mei t/m 12 juni
@ Theater De Wilde Wereld

Voorstellingen
21 juni 20h30 en 23 juni 16h00


Spelersbijdrage
€60/ €90 (inkomensafhankelijk)


Over Dienke Groenhout

Dienke Groenhout (NL 1973) ontving in 1998 de titel interdisciplinair kunstenaar aan de Academie voor Beeldende Kunsten, Minerva, Groningen, Nederland en in 2017 haar mastertitel aan ArtEZ voor een onderzoek naar hoe kunstenaars vrije ruimte creëren door een alternatief perspectief te bieden op georganiseerde samenleving.

Dienke heeft in 2010 De Maakfabriek opgericht om samen te werken met voornamelijk internationale kunstenaars. De specialiteit van De Maakfabriek is het creëren van ad-hoc culturele beweging ter plekke, voor en met de omgeving.