Lens Theatermakers werd in 1987 opgericht. Toen al stond het máken van voorstellingen centraal en dat is nooit veranderd. Onder begeleiding van professionele docenten worden spelers gestimuleerd om tijdens het proces de eigen en andermans grenzen te verkennen én te verleggen. Vanuit theaterzaal De Wilde Wereld in het centrum van Wageningen maakt LENS ieder jaar twee producties voor zowel beginnende als ervaren spelers.

Spel, vormgeving, techniek

Bij ons staat de liefhebber van theatermaken centraal. Docenten en regisseurs van LENS richten zich op begeleiding van amateurspelers van een artistiek idee naar voorstelling. De ontwikkeling van theatrale vaardigheden op het gebied van spel, vormgeving en techniek staat hoog in het vaandel. Concreet betekent dit samen werken aan spelvaardigheid, decors en kostuums maken, leren over licht en geluid in een voorstelling, PR en marketing.

Zelf spelen?

Ieder jaar organiseert LENS twee producties waar je als speler aan mee kunt doen. Repetities zijn op maandagavond van 19:30 tot 22:15 uur. Daarnaast zijn er bij elke productie een aantal weekenddagen waarop gerepeteerd wordt.

Wil je zelf de vloer op, decors maken of op een andere manier meedoen in een productie? Geef je op voor de volgende productie of stuur een mail naar bestuur@lenstheatermakers.nl

Bestuur LENS Theatermakers

Momenteel heeft LENS een vierkoppig bestuur:

Loes Masselink (voorzitter)

Hoi, ik ben Loes, voorzitter van Lens Theatermakers. In ons gezellige bestuur probeer ik de lijntjes te verbinden en vind ik het fantastisch om samen nieuwe theaterprojecten op te zetten. Naast het bestuurlijke werk, speel ik zelf ook graag mee. Ik kijk elke week uit naar de repetities in ons knusse thuistheater De Wilde Wereld!

Karlijn (secretaris)

Hoi, ik ben Karlijn en ik ben de secretaris van Lens Theatermakers. Ik ben een beetje bleu in het bestuursleven, maar ik weet wel veel van theater maken en toneel spelen, en doe ook graag mee. Met veel ideeën in de kop samen om met Loes, Ank en Didi leuke projecten te organiseren zodat we allemaal lekker kunnen spelen, vind ik echt top!

Didi de Vries (penningmeester)

Mijn naam is Didi en ik ben penningmeester van Lens Theatermakers. Naast het financiële deel help ik met organiseren van de producties, het bedenken van nieuwe ideeën en het oppakken van spontane projecten. Buiten het bestuur speel ik zoveel mogelijk mee. Theatermaken betekent voor mij pure ontspanning en met andere spelers ontsnappen aan de dagelijkse dingen.

Ank Nusselein (algemeen bestuurslid)

Hallo, ik ben Ank en ik ben algemeen bestuurslid. Ik ben geen acteur, mijn betrokkenheid is om achter de schermen het hele proces van idee tot realisatie praktisch in goede banen te leiden. Veel management ervaring op  commercieel en cultureel gebied.